23 februari

I väntan på tåget. 

Efter lite sömn och mycket resande blir man trött. 
 
Efter 2 dagars resade kom vi fram till Bali på tosdag kväll. I fredags kollade vi in Kuta beach, tog en cider, pratade med lite lokalbefolkning och insöp känslan av att vi är på Bali.
Vi bodde i ett rum med ett loft, kändes lite små lyxigt med två våningar.
 
På kvällen träffade vi upp två kompisar från skellefteå som också visade sig vara här. Vi åt middag och gick sedan vidare till en bar där vi tog en glassdrink, mycket trevligt!
 
Igår bytte vi boende och på så sätt kommit närmare gatorna där allt händer. Det regnade så då passade vi på att kolla in Balis shopping, vilket visade sig vara förvånadsvärt bra!

Händelser och citat

  • Vi går hem från restaurangen på Koh Phi Phi och passerar fyra stubbar då plötsligt en helt nykter Mimmie stannar hela gruppen tvärt och utbrister "vänta nu, hur många av dom här är katter?"

  • Vi gjorde misstaget att köpa ett strandtennis och efter alltför många "nån som vill spela strandtennis?!?!?" från Jenice så suckar Sandra "men Linnéa, kan du inte bara spela med henne så hon blir tyst nån gång?"

  • Anonym höna om våra festkvällar: "det är ju kul att man får så många nya minnen... om man minns dom..."

  • Annan anonym höna om att hon råkat skrämma iväg några killar med sina dancemoves på dansgolvet kvällen innan och istället börjat dansa med ett träd "jamen, dom går ju inte iväg i alla fall"

  • Linnéa om alla lösa hundar och katter som går omkring på öarna "men den där hade ju bälte i alla fall". Hon menade halsband...

  • Jenice och Linnéa skulle köpa två börsar för totalt 38 Baht och Linnéa lägger fram 40 Baht så fungerar inte riktigt matten i huvudet på henne så försöker "pruta ner" priset och säger självsäkert "two for 40", varpå kassörskan tittar lite konstigt på henne och säger "...but it's two for 38?". Både Linnéa och kassörskan brister ut i ett gapskratt.

  • Sandra och Linnéas bungalow har en tendes till att låsas av sig själv och en morgon lyckades de låsa in nyckeln. Linnéa går till receptionen och får en extranyckel, låser upp, går tillbaka med nyckeln till receptionen, hämtar sina saker, stänger sedan dörren och frågar Sandra "Visst har du nyckeln?" varpå Sandra säger "Nej, den har väl du?", då inser de att de precis låst in nyckeln...igen. Linnéa får då gå till receptionen och fråga efter extranyckeln för andra gången på två minuter.
  • Arbetsskadade Mimmie om den gamla söta mannen som jobbar på hotellet "det fattas bara en rullator så skulle jag byta blöja på honom"

18 februari

Sista frukosten på vårat hotell som vi trivts väldigt bra på! I eftermiddag börjar vi resa från Koh Pangan till Bali, en resa som kommer ta oss 2 dagar. Under dessa dagar kommer vi att åka båt, taxi, buss, minivan, tåg och slutligen flyg! Det kommer bli två långa dagar men... det blir kul!